Upis je u toku!

Zašto baš sean-nós?
Zašto baš Erin's Fiddle?
Kako izgleda trening?
Ko su treneri?
Šta mogu da naučim na časovima irskog plesa?
Kada?
Gde?
Koliko?
Kako se prijavljuje?
Šta je potrebno od opreme za prvi trening?

 

Zašto baš sean-nós?

Zato što je perkusivan – igrajući sean-nós ne pratimo muziku, već učestvujemo u njoj.

Zato što podstiče i neguje individualni stil plesača.

Zato što se osnove lako uče, ali improvizovana struktura i brojni irski ritmovi ostavljaju prostora za stalno otkrivanje novih plesnih prostora.

 

Zašto baš Erin's Fiddle?

Zato što smo najveća plesna trupa ovog tipa u Srbiji.

Zato što sa sigurnošću garantujemo da kod nas možete naučiti prave osnove tradicionalnog irskog plesa.

Zato što sarađujemo sa grupama i plesačima iz zemlje i inostranstva, često putujemo, nastupamo i učestvujemo na takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu.

Zato što vežbamo u sali posebno opremljenoj za potrebe irskog plesa.

Zato što smo prva plesna trupa u Srbiji koja ima svetski priznatog instruktora irskog plesa, registrovanog u najvećoj asocijaciji irskog plesa An Coimisiún le Rincí Gaelacha (CLRG).

I na kraju, zato što ćete u našoj grupi steći ne samo znanje, već i mnogo novih i lepih iskustava i prijateljstava!

 

Kako izgleda trening?

Trening traje sat i po vremena  - prvih mesec dana ćemo raditi jednom nedeljno, a nadalje dva puta. Sastoji se od zagrevanja, istraživanja novih koraka, kao i utvrđivanja starih, uz rad na ritmičkoj tačnosti kao i laganom ubrzavanju plesnih elemenata. Posebno smo posveženi radu na improvizacijama i podsticanju plesača da prilagode korake svom stilu, ali povremeno radimo i na koreografijama koje izvodimo sa ostatkom trupe na koncertima i manjim nastupima. Na samom kraju treninga se opuštamo uz lagane vežbe istezanja.

 

Ko su treneri?

Aleksandar Milojković i Aleksandra Čukuranović, istaknuti plesači trupe Erin's Fiddle i začetnici sean-nós plesa u Srbiji. 

 

Šta mogu da naučim na časovima sean-nósa?

U početku se radi na osnovnim koracima i stilskim karakteristikama sean-nósa, a vrlo brzo počinjemo i sa improvizovanjem sopstvenih koraka u reel ritmu. Kada savladaju osnovne elemente, polaznici počinju da intenzivnije rade na svojoj brzini, kao i na ostalim ritmovima karakterističnim za irsku muziku. U zavisnosti od vaših interesovanja i ambicija, rado ćemo vas uputiti i u osnove step plesa i pomoći vam da se što lakše pridružite i step grupi.

 

Kada?

Tokom aprila: četvrtak 18:00-19:30;

Tokom maja i juna: četvrtak 18:00-19:30, nedelja 15:00-16:30

 

Gde?

Sala, specijalno opremljena za irski step, nalazi se u Resavskoj ulici 78. 

 

Koliko?

Mesečna članarina u aprilu iznosi 1800 dinara, a u maju i junu po 2500 dinara.

Posebne pogodnosti za korisnike FitPass kartica.

 

Kako se prijavljuje?

Jednostavno: možete se prijaviti na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., na broj telefona 063/867-35-75 ili putem kontakt forme. Potrebno je da nam pošaljete svoje ime, prezime i broj telefona.

 

Šta je potrebno od opreme za prvi trening?

Odeća: nešto udobno što može da se presvuče i u čemu ćete moći da igrate – sean-nós je svakako manje kondiciono zahtevan od step plesa ali i dalje ćete se oznojiti, tako da su trenerka, helanke, suknjica ili nešto tome slično poželjni.

Obuća: treniramo u čistim cipelama ili patikama. Poželjno je da imaju tvrđi đon da bi se bolje čule, i da ne zapinju o podlogu. Za prvi trening ne morate mnogo brinuti o tome, a rado ćemo podeliti svoja iskustva o cipelama sa vama. Ukoliko se već bavite irskim stepom, step cipele su u redu (i sami neretko nastupamo u njima!), ali njihove (relativno) visoke potpetice su ipak zahvalnije za step ples nego za sean-nós.

 

Sve ostale informacije o upisu novih članova u školu irskog plesa možete dobiti na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na broj telefona 063/867-35-75.

 

Ana Kotevski  +381 63 615 880 / E-mail: info@erinsfiddle.com

            

© 2015 Erin's Fiddle