Početkom oktobra zablistali smo na dva međunarodna takmičenja.

Prvo se odigralo 03. i 04. oktobra u Berlinu u organizaciji škole „Jigs and Reels Academy“. Na ovom takmičenju je među konkurencijom od oko stotinu plesača i plesačica nastupilo šest predstavnika iz Srbije, uzrasta od 13 do 21 godine. Oprobali su se u više solo plesova i osvojili ukupno 9 zlatnih, 10 srebrnih i 5 bronzanih medalja.

Drugo takmičenje održano je u Beču 10. i 11. oktobra u organizaciji škole „Rafter School of Irish Dance“. Među 410 takmičara iz cele Evrope, 12 naših plesača uzrasta od 9 do 39 godina istaklo se sa 6 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane medalje.

Poseban uspeh postigao je i jedan od koreografa trupe, Branislav Milojković, prvi plesač sa ovih prostora koji se takmičio u najvišoj kategoriji (Open Championship), rame uz rame sa evropskim prvacima. Time napravio svoj prvi korak ka učešću na Evropskom prvenstvu u irskom plesu, koje se ove godine održava krajem novembra u Milanu. Pobednici Evropskog prvenstva osiguravaju svoje mesto na Svetskom prvenstvu na proleće naredne godine.

Ana Kotevski  +381 63 615 880 / E-mail: erinsfiddle@gmail.com

            

© 2015 Erin's Fiddle